Ongebleekte duurzame linnen stof & bombazijn

Nieuw in ons aanbod duurzame stoffen: stof met een linnen ketting en/of inslag. Het garen wordt in Europa gemaakt van lokaal geteeld vlas. Het vlas is geteeld in Frankrijk en gesponnen bij een Poolse spinnerij. We gebruiken ongebleekt linnen, waardoor we in het productieproces veel water en chemicaliën besparen, en bovendien gebruik maken van de prachtige kleur van natuurlijk linnen.

Linnen stof: sterk, duurzaam en lokaal

Linnen is een textiel dat gemaakt wordt van vlasvezels. Vlas is een stro-achtig gewas dat goed op veengrond groeit. Vroeger verbouwden veel boeren vlas op hun akkers om hier hun eigen textiel van te kunnen maken. Tegenwoordig wordt vlas nog veel verbouwd in België en Frankrijk. De vezels van de vlasplant zijn lang en mede daardoor erg sterk.

Toepassing linnen stoffen

De linnen stoffen die hieronder zijn afgebeeld zijn voor diverse toepassingen geschikt. Omdat linnen erg sterk is kan de stof gebruikt worden als meubelstoffering, voor werkkleding en tassen en kussens. Bestel samples om een indruk te krijgen van de valling van het materiaal. 

Vraag stalen aan

Vink aan welke stalen je wilt ontvangen

8 + 9 =

Stoffen moet je kunnen voelen om een indruk te krijgen van dikte en valling. Daarom kun je stalen van de diverse linnen stoffen bestellen. Om verspilling van stof tegen te gaan kun je hiernaast aangeven welke samples je wilt ontvangen zodat we voor jou op maat een stalenboekje kunnen maken. We rekenen €2,50 per sample (van ca 8 x 10 cm).