Duurzame producten van gerecycled textiel

Ontwikkel je eigen keukentextiel, kussen, plaid of sjaal

Enschede Textielstad is een duurzame weverij. Van diverse reststromen ontwikkelen we textiel. Zo hebben we een breed scala aan stoffen van gerecycled denim, linnen, (gerecyclede)wol en gerecycled katoen in ons assortiment. Ons specialisme is het ontwikkelen van mooie, duurzame stoffen die lang meegaan.

Van ontwerp tot confectie

Normaal gesproken houden onze werkzaamheden op bij het leveren van de stof. Onze klanten maken kledingstukken, meubels, tassen en accessoires van onze stoffen. Maar of je nu een starter bent, normaal gesproken gereed product inkoopt of juist je confectiefabrieken in andere werelddelen hebt zitten; we helpen je graag op weg bij het lokaal laten produceren van producten van onze stoffen.

Lokale productie bij sociale bedrijven

Bij Enschede Textielstad vinden we vakmanschap en lokale productie heel belangrijk. We doen er dan ook alles aan om onze milieu-impact zowel op het gebied van materiaalgebruik als transportbewegingen te minimaliseren. We werken daarom met gerecyclede garens die we in Europa inkopen, en verzenden liever niet naar klanten buiten Europa. Daarom past het ook bij onze filosofie om producten zo lokaal mogelijk te maken. Dat spaart het milieu en zorgt voor werkgelegenheid in de regio.

We werken samen met diverse sociale werkplaatsen, ateliers waar statushouders het vak leren en familiebedrijven die al generaties lang in de regio actief zijn. Al deze bedrijven hebben hun eigen specialisatie. Waar de één goed is in het maken van patronen en prototypes, kun je bij een andere partij juist voor grotere oplages terecht. We adviseren je graag over de mogelijkheden.

Gereed product: wat zijn de mogelijkheden?

Of je nu op zoek bent naar een duurzaam relatiegeschenk, in je winkel een selectie duurzame producten zou willen verkopen of je restaurant duurzaam wilt aankleden met servetten en keukentextiel; (bijna) alles kan! Kijk hieronder voor de mogelijkheden en klik op de button voor voorbeelden. Wil je als particulier een leuk duurzaam product kopen? Neem dan een kijkje op onze webshop

Duurzaam keukentextiel 

Onze stoffen van gerecycled denim, gerecycled katoen en linnen lenen zich goed voor keukentextiel. Te denken valt aan servetten, gastendoekjes en theedoeken. Maar ook voor pannenlappen en ovenwanten draaien onze partners hun hand niet om.c We kunnen het textiel weven in kleuren die passen bij je huisstijl of die van de relatie aan wie je het cadeau wilt doen.

Kussens

In alle soorten en maten. Met streep of effen; geef je ontwerp door en wij denken met je mee. Je kunt kiezen voor een wat dikkere meubelstof of voor een 100% katoenen stof, waarvan een groot percentage gerecycled is. De sluiting, afwerking (wel of geen paspel?) en positionering van het label kun je helemaal zelf bepalen. 

Plaids 

Een mooie plaid van wol en gerecycled katoen is een blikvanger in je interieurwinkel, en is, in kleuren van je huisstijl en voorzien van een label met je logo, een heel leuk duurzaam relatiegeschenk in de koude winterperiode.

Sjaals

In diverse weefpatronen, kleuren en breedtes kunnen we sjaals ontwikkelen. Van dunne katoenen sjaals tot dikkere sjaals van wol en gerecycled katoen.

Neem contact op

Vink aan in welk(e) product(en) je interesse hebt

6 + 10 =