Onze duurzame interieurstoffen

Bij Enschede Textielstad staan aandacht voor mens, milieu en kwaliteit voorop. Al onze stoffen worden gemaakt van lokale en duurzame grondstoffen. Onze duurzame stoffen zijn zowel voor mode als interieur toepasbaar. We produceren vraaggestuurd, om zo niet bij te dragen aan de afvalproblematiek in de textielsector. Dat betekent ook dat we flexibel zijn in de mogelijkheden.

Onderstaand een greep uit ons aanbod. Ben je op zoek naar een doek met een specifieke kleur, weefbinding en/of samenstelling? Neem dan contact met ons op, we denken graag met je mee.

Recycled denim | Linnen | Canvas | Visgraat | Basiscollectie | SURPRISE! collectie  | Biologisch katoen

 

Enschede Textielstad X Soetekouw

ln samenwerking met textielontwerpster Roos Soetekouw ontwikkelde Enschede Textielstad de SURPRISE! collectie. De collectie won bij de lancering op Design District in 2019 de award voor ‘Beste product’. De collectie bestaat uit kleurrijke stoffen van wol en gerecycled katoen. De stoffen krijgen hun kleur door het gerecycled materiaal in de garens.

‘Base’ en ‘Forza’ zijn geschikt voor meubelstoffering. De stoffen zijn aan beide kanten te gebruiken. De ‘Ziggy’ binding uit de collectie leent zich beter voor plaids & kussens en als gordijnstof.

Vraag voor meer informatie de brochure aan van deze collectie interieurstoffen en homeware.

Basiscollectie panama binding

  • Ketting: 50% wol, 50% viscose
  • Inslag: 75% recycled katoen, 20% polyester
  • FInish: OEKO TEX 100 klasse 2 gecertificeerde kunsthars finish
  • Gewicht: ca 480gr/m1
  • Breedte: ca 145 cm

Alle kleuren gemarkeerd met * zijn uit (garen)voorraad leverbaar. Andere kleuren zijn leverbaar afhankelijk van de levertijd van het garen en de beschikbaarheid van de gerecyclede grondstoffen.

Visgraat meubelstoffen

Deze meubelstoffen in klassiek visgraat dessin zijn goed te combineren met materialen uit de basiscollectie meubelstoffen. Zo creëer je een mooi structuurverschil in je meubel of project. Onderstaand een selectie van kleuren die we eerder al maakten. Zoek je een andere kleur? Laat het ons weten, grote kans dat we een gerecycled garen kunnen vinden dat past bij je wensen.

Canvas meubelstoffen

Door de gebruikte weeftechniek zijn onderstaande stoffen wat intenser van kleur dan onze andere duurzame meubelstoffen. De canvas stoffen zijn stevig en erg slijtvast. Deze stoffen zijn doorgaans wat dikker dan onze andere meubelstoffen. Hieronder is een beperkt deel van ons aanbod afgebeeld, met bijna alle garens die we op voorraad hebben is ook een canvas of kruiskeper meubeldoek te weven.

Interieurstoffen van linnen

Linnen is een stevig en slijtvast materiaal. Onze kettinggarens van ongebleekt Europees linnen kunnen gecombineerd worden met linnen voor een robuuste linnen-look, of gecombineerd worden met een gekleurd garen van gerecycled katoen of gerecyclede jeans.

Recycled denim meubelstoffen

Oude spijkerbroeken worden gemengd met biokatoen en gesponnen tot garen. Deze stoffen zijn erg duurzaam, aangezien gedragen spijkerbroeken gerecycled worden tot hoogwaardige nieuwe stof. Omdat spijkerbroeken veel gedragen en gewassen worden voordat wij ze laten recyclen tot garens, is deze stof wat minder slijtvast dan onze andere meubelstoffen. Voor thuisgebruik of het stofferen van vergadermeubilair of akoestische panelen is hij zeer geschikt, maar voor zeer intensief gebruik zouden we een ander materiaal uit onze collectie adviseren.

Biologisch & gerecycled katoenen meubelstoffen

Normaliter worden onze meubelstoffen uitgevoerd met een wol/viscose basis, waar het gerecyclede garen doorheen geweven wordt. Werk je liever niet met dierlijke materialen, of vind je katoen mooier of fijner? Dan kunnen we bijna alle stoffen ook uitvoeren met een stevige biologisch katoenen basis. De biologisch katoenen stoffen zijn iets dikker dan de wollen variant, maar zijn iets minder lichtecht en slijtvast.