Enschede Textielstad X ReBlend

Tijdens de Future Fabrics Expo in Londen in januari 2019 lanceerde ReBlend een nieuwe collectie duurzame stoffen. De selectie van 6 veelzijdige stoffen is geweven door Enschede Textielstad met het gerecyclede garen van ReBlend. De stoffen zijn uitgevoerd in twee verschillende diktes en patronen. De canvas stof is stevig en sterk en kan daardoor goed gebruikt worden als meubelstoffering en voor tassen en jassen. De visgraat stof is iets soepeler, maar wel stevig genoeg voor workwear, gilets en kostuums. 

ReBlend: circular change agency

Al een aantal jaar werken we met veel plezier samen met het ReBlend. Het Amsterdamse bedrijf treedt op als verbinder in de transitie naar een circulair modesysteem. ReBlend organiseert met diverse samenwerkingspartners projecten en collecties waarbij textielafval op een hoogwaardige manier wordt teruggebracht in de keten. Zo heeft ReBlend de afgelopen jaren diverse circulaire kledingstukken op de markt gebracht, een collectie meubelstoffen ontwikkeld en garen laten spinnen van door hen zelf gesorteerd afgedankt textiel. 

Enschede Textielstad heeft al diverse doeksoorten ontwikkeld met het garen van ReBlend. Zo hebben we tafelkleden geweven die ReBlend heeft getoond op Dutch Design Week en is onze meest recente samenwerking gericht op doeksoorten met een brede toepassing; van tassen tot jassen, kostuums en meubelstoffering; de mogelijkheden van deze kleine collectie duurzame stoffen is eindeloos. 

Post-consumer katoen en gerecyclede PET flessen

In het garen van ReBlend is 70% post-consumer textiel verwerkt. Gedragen kleding dus, die is afgedankt en op de afvalberg verdween. ReBlend sorteerde de kledingstukken op kleur en samenstelling en liet er een garen van spinnen. Dit secure sorteerproces heeft geresulteerd in 4 garenkleuren waar geen drupje verfstof aan te pas is gekomen. Een bijzonder detail van het gele garen: dit is gekleurd met de dopjes van fanta-flesjes.  

Vraag stalen aan

Vink aan welke stalen je wilt ontvangen

12 + 9 =

Stoffen moet je kunnen voelen om een indruk te krijgen van dikte en valling. Daarom kun je stalen van de Enschede Textielstad X ReBlend stoffen bestellen. Om verspilling van stof tegen te gaan kun je hiernaast aangeven welke samples je wilt ontvangen zodat we voor jou op maat een stalenboekje kunnen maken. We rekenen €2,50 per sample. Plaats je een bestelling van €75 of meer? Dan krijg je het bedrag voor sampling als korting van ons terug.