Private label duurzame plaids 

Duurzame plaids in jouw huisstijl en ontwerp

In onze weverij in Enschede produceren wij stoffen van lokale en gerecyclede grondstoffen. Lokale, sociale en duurzame productie staan bij ons hoog in het vaandel. We proberen altijd de meest duurzame keuze te maken in de selectie van gebruikte materialen, kopen alle garens lokaal in en hebben aandacht voor de arbeidsomstandigheden in de productieketen. Een paar jaar geleden zijn we samen met de lokale sociale werkplaats ook producten gaan maken van ons textiel. We ontzorgen op die manier onze klanten en houden de volledige productieketen lokaal door met lokale partijen samen te werken. 

Jij ontwerpt, wij maken

Onze kracht zit in het ontwikkelen en produceren van mooie, duurzame producten. We werken heel graag samen met ontwerpers en ondernemers die deze producten in de markt zetten. Wij geloven erin dat een product pas écht duurzaam is als het helemaal past bij de wensen van de klant en daardoor voor een lange tijd gekoesterd wordt. Omdat jij als ondernemer het beste weet waar de behoefte van jouw klant ligt, werken we graag met je samen om een mooi product te ontwikkelen dat helemaal bij de wensen van de eindgebruiker past. Wij begeleiden jou met onze expertise in het maakproces en leveren een compleet eindproduct.

 

Wat maakt onze duurzame plaids uniek?

  • Geproduceerd in Nederland
  • Grotendeels gemaakt van gerecyclede garens
  • Geen verfstoffen gebruikt; de kleur komt uit het gerecyclede materiaal
  • Kleine oplages mogelijk: MOQ van 50 stuks
  • Sociale productie
  • Duurzame labels uit Nederland; biologisch katoen of vegan leer
  • Wij realiseren jouw ontwerp

Duurzame garens

Lokale productie

Sociale productie

Duurzaam verpakt

Start met het ontwerpen van jouw eigen collectie duurzame plaids

Weefpatronen

Je kunt kiezen uit vier verschillende weefbindingen voor jouw plaid: Ziggy, Trap, Crepe en ZigZag. Elk van deze patronen geeft een uniek effect aan jouw plaid, waardoor het perfect past bij jouw merk of bedrijf. Je kunt kiezen voor een effen variant of voor een streeppatroon. Voor het streeppatroon kun je zelfs jouw eigen ontwerp aanleveren, met maximaal 4 kleuren en een maximale afstand van 50 cm tussen herhalingen van kleuren.

 

De ZigZag binding is een opvallend patroon waarbij de wollen kettinggarens en de gekleurde gerecyclede inslag een mooi contrast vormen. Wij werken standaard met banen van ca 7 cm hoog, maar je kunt de zigzag ook vergroten door met een grotere baan te werken. Kies voor een effen kleur om het weefpatroon te laten spreken of combineer meerdere kleurbanen tot een bijzondere, opvallende plaid.

ZigZag plaid

 

Crepe plaid

 

Bij de crepe plaid is de voorkant van de plaid gekleurd, en zie je aan de achterkant de beige wollen garens. Deze plaid is erg soepel en iets dunner dan onze andere plaids. Daardoor is hij ook erg geschikt als zomerplaid op het terras of in de tuin. Zowel effen als met een streep een mooi duurzaam woonaccessoire.

De Ziggy plaid is ontworpen met textielontwerpster Roos Soetekouw. Het zigzag patroon verspringt op een speelse manier. In felle tinten is deze plaid een echte eyecatcher, terwijl het patroon in meer gedempte kleuren er juist voor zorgt dat er een interessant maar niet té opvallend detail in de stof zit. 

Ziggy plaid

 

Trap plaid

 

De trap plaid heeft een speels golvend weefpatroon. Bij een uni kleur zie je de textuur het beste, door 2 garens met elkaar te combineren krijg je juist een mooie kleurdiepte in de plaid. It’s up to you! 

Grondstoffen en kleuren

Onze plaids zijn gemaakt van wol en gerecycled katoen, of biologisch en gerecycled katoen voor een vegan variant. Onze producten zijn duurzaam en milieuvriendelijk, en we gebruiken alleen de beste garens om ervoor te zorgen dat jouw plaid van de hoogste kwaliteit is. hiernaast vind je een overzicht van de beschikbare kleuren gerecycled garen. Staat jouw kleur er niet tussen? Onze specialisten continu zoeken naar nieuwe recyclestromen gaan we graag met je in gesprek over de mogelijkheden die qua kleur en samenstelling het beste bij je wensen passen.

De finishing touch: een duurzaam label

We voorzien de producten die we voor je maken altijd van een mooi label met jouw logo erop. Standaard werken we met labels van 7 x 3.5 cm die om de zijkant van het product worden gevouwen en gestikt, maar in overleg kun je ook een afwijkende maat kiezen. Belangrijk is dat je logo niet teveel kleine details heeft. We sturen je altijd eerst even een digitale proefdruk van het label toe voor akkoord. 

Gelaserd vegan leren label

Bedrukt biologisch katoenen label

Meer weten? Neem contact met ons op

Naast plaids bieden wij ook hamamdoeken, theedoeken, handdoeken, kussens, sjaals en andere textiele producten aan. Wij denken graag met je mee over de mogelijkheden en kunnen jouw producten voorzien van hangtags en indien gewenst inpakken in een duurzame (cadeau)verpakking.

Kies voor onze private label productie van plaids en geef jouw bedrijf of merk een stijlvolle en persoonlijke uitstraling. Neem contact met ons op om te bespreken wat we voor jou kunnen betekenen.