Vorige week vond de Mercedes-Benz Fashion Week Amsterdam plaats. Tijdens deze editie leek er meer dan ooit ruimte te zijn voor duurzame shows en initiatieven. Eén show sprong er toch wel in het bijzonder uit, omdat de ontwerper een wel heel ongebruikelijk fashion statement maakte…

De show van ontwerper Jef Montes begon als alle modeshows; modellen liepen over de catwalk in volumineuze jurken en creaties. De modellen droegen een met water gevulde ballon bij zich, die halverwege de catwalk uiteen spatte en de kleding doordrenkte met water. En juist daarmee begon het spectaculaire element van de show. Montes ontwikkelde samen met het Textiellab in Tilburg een reeks stoffen die in water oplosbaar zijn. Het water uit de ballonnen zorgde ervoor dat de kledingstukken langzaam oplosten en de modellen uiteindelijk bijna naakt over de catwalk liepen.

De fascinerende stoffen dienden een doel; Montes wilde met zijn show een statement afgeven over de huidige staat van de fashion-industrie. Een industrie die volgens hem geregeerd wordt door snelheid en vergankelijke hypes. Wat ons betreft een bijzonder en mooi statement en een interessante show!