Wat was dit een geweldige week! Na twee jaar plannen, nadenken, rekenen en zoeken kwam de realisatie van Enschede Textielstad woensdag een heel stuk dichterbij door de levering van onze eerste twee machines.

Deze zomer kwam ik de twee Zwitserse machines op het spoor via machine-handelaar TTM uit Enschede. Saillant detail: na een zoektocht van maanden bleek op nog geen kilometer afstand van mijn huis een enorme hal met tweedehands textielmachines te staan. Ik benaderde de firma, legde uit wat mijn wensen waren, en nog geen maand later werd ik gebeld dat ze twee machines hadden gevonden in een bergdorpje in Oostenrijk.

nb2

Met een aantal ervaren wevers heb ik een kijkje genomen bij de machines. Na hun goedkeuring zijn de schietspoelgetouwen aangeschaft en werd het transport gepland. Woensdag was het zo ver: met een enorme vrachtwagen werden de machines verplaatst naar het pand van A.C. Ter Kuile, waar we een plekje mogen huren voor de machines. Gelukkig was er genoeg hulp ter plaatse: met 8 man werden de machines op hun plaats gezet. Fotograaf Cees Elzenga maakte een mooie fotoreportage van de dag.

En nu is er werk aan de winkel! De komende tijd gaan we hard aan de slag met het poetsen en opknappen van de machines zodat ze klaar zijn voor productie. Ik houd je op de hoogte!