Na jarenlang in diverse kledingwinkels gewerkt te hebben vond Lars Spiele het tijd om voor zichzelf te beginnen en een winkel neer te zetten die helemaal bij hem past. De vorige week geopende winkel KLOF is het resultaat van meer dan een jaar keihard werken om deze droom werkelijkheid te maken.

Moois voor mannen

KLOF is een echte mannenwinkel. Lars koopt stoere, authentieke producten in die hij zelf mooi vindt. Dat beperkt zich niet tot kleding; bij KLOF vind je naast jeans, overhemden en shirts van merken als Levi’s en Kings of Indigo ook accessoires zoals BBQ’s, baardolie en meubels. Naast de grotere merken verkoopt Lars ook items van lokale bedrijven, zoals de in Enschede geproduceerde baardolie van Barbam, handgemaakte armbanden van de Enschedese Soraya en de tassen van Monsak.

KLOF logo van recycled denim

Toen Lars een tijde geleden op bezoek kwam in de fabriek sloegen we direct aan het brainstormen over mogelijke samenwerkingen. We hebben veel leuke ideeën waar je binnenkort meer over hoort. Toen Lars vertelde dat hij graag met lokale ondernemers samenwerkt en nog op zoek was naar een gestoffeerde versie van zijn logo vielen de puzzelstukjes op zijn plaats. We selecteerden een aantal stoffen en lieten dezen door Hassing Totaalstoffering in Enschede op de houten letters aanbrengen.

De gebruikte materialen

Als echte denim-liefhebber wilde Lars ten minste één letter met gerecycled denim laten stofferen. Tijdens onze brainstorm ontstond het idee om één van de letters met gerecycled denim vezels te beplakken. Deze vezels worden normaliter nog bijgemengd met andere grondstoffen en dan gesponnen tot het garen waarmee we bij Enschede Textielstad duurzame stoffen produceren. Voor de andere letters zijn wol/viscose, gerecycled acryl en gerecycled denim gebruikt:

K: katoen + gerecycled acryl
L: wol/viscose + katoen
O: post-consumer recycled denim vezels
F: wol/viscose + post-consumer gerecycled denim en katoen

Het resultaat heeft onze verwachtingen overtroffen, kom het vooral bewonderen in de winkel van KLOF!
Je vindt KLOF op Haverstraatpassage 17 in Enschede en online op klof.nl, Facebook en Instagram